Akkó' tegyük arrébb ezt a betonlapot!

iho/közút   ·   2017.05.04. 20:42
m35_ketfelol0

Itt a komoly szöveg is:

„Az M35 autópálya Debrecen és Berettyóújfalu közötti első, 5,43 kilométeres szakasza, valamint az 5,5 kilométer hosszon, új nyomvonalon megépülő 481-es számú főút várhatóan már 2018 év elejére elkészül. A beruházás második, 20,2 kilométer hosszú 481-es számú főút–Berettyóújfalu közötti részét pedig jövő év végén vehetik birtokba az autósok.

A képre kattintva galéria nyílik (fotók: NIF Zrt.)

Az M35-ös első ütemben a 4-es és a 481-es út közötti szakaszon a nyomvonal teljes hosszában építési tevékenység folyik. Mindez földműépítést, rézsűkialakítást, a rézsűfelületek humuszolását jelenti. A műtárgyaknál cölöpalapozás, cölöpösszefogó gerenda, pillér- és hídfőépítés van folyamatban. Május második hetében a 4-es számú főút feletti hídnál elkezdődik a tartógerendák beemelése, valamint a főpályán a pályaszerkezetiréteg-építés is. Közben a 481-esen földműépítés és átereszek építése zajlik.

Az M35-ös második ütemében folyamatos a beszállító utak karbantartása és az anyagbeszállítás. Folyik az ideiglenes terelőutak kialakítása és a felhagyott régészeti gödrök visszatöltése. A kivitelező egy kilométer hosszon töltésalapozás előkészítést végez, a főpályán pedig 4,5 kilométer hosszon épül a töltésalapozás. A hídépítési munkák most a szerkezeti cölöpök és a cölöpösszefogó gerendák, pillérek készítésének fázisában vannak. A szakaszon mederkorrekció, mederburkolatok és átereszek építése zajlik, valamint megtörténik a nagyfeszültségű távvezeték és a szénhidrogén vezeték kiváltása is.

Az első ütem kivitelezését a Colas Hungária-Colas Út Konzorcium végzi, nettó 17 milliárd 237 millió 474 ezer 262 forint értékben. Az új nyomvonalon megépülő a 481-es számú főút kivitelezését az STR Építő Kft. végzi, 4 milliárd 989 millió 999 ezer 551 forintért. Az M35-ös második ütemének kivitelezését a HÓDÚT Kft. és a Duna Aszfalt Kft. közösen végzi 46 milliárd 990 millió 610 ezer 185 forintért. A beruházás uniós és hazai forrás felhasználásával a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg.”

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek