Alapos drágulás jön a közutakon

iho   ·   2014.10.30. 09:27

Ez azt jelenti, hogy a hazai és külföldi fuvarozóknak 50 milliárd forintos többletkiadással kell számolniuk - értesült a Napi.hu. A hamarosan parlament elé kerülő, azaz publikussá váló 2015-ös büdzsé egyik eleme, hogy a tehergépjárművek úthasználata után beszedett elektronikus útdíjat átalakítják, mégpedig úgy, hogy abból sokkal több bevétel folyjon be, mint az idén. A Napi.hu információi szerint egyharmadával szednének be többet a 2014-re betervezettnél. Ez azt jelenti, hogy 150 milliárd forint helyett jövőre mintegy 200 milliárd forinttal kalkulál a tervezet, az útdíjszedés- és ellenőrzés költségeit nem számítva pedig az idénre tervezett 133,9 milliárd forinthoz képest 40 milliárd forint többlettel számol. Arról egyelőre nincs hír, hogy ezt milyen módon érheti el a kormányzat, de annyi bizonyosnak látszik, hogy az autósoknak nincs miért aggódniuk, számukra marad a mostani matricás rendszer, ami csak az autópályák használatát teszi díjkötelessé.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Régi idők Forma-1-e a Balaton partján

Harmati Marcell   ·   2024.06.09. 14:10

A népszerű olasz sportautómárka, a Ferrari, tesztelési lehetőséget hirdetett a Balatonfőkajár határában a közelmúltban felépített versenypályán, a Balaton Park Circuit-en. A háromnapos eseményen három, korábbi F-1-es Ferrari körözött az aszfalton.