Alstom metrók Chennainak

iho   ·   2014.02.28. 16:30
chennai_kiskep

A chennai metró jelenlegi és tervezett metróhálózata </br> (Forrás: http://bitterscotch.files.wordpress.com/)

Az új szerelvények a Chennai Metro Rail (CMRL) megrendelésére készültek. A vállalat 2010-ben negyvenkét Alstom Metropolis metrószerelvényt vásárolt, 243 millió euró összértékben.

A szerelvény átadása a CMRL-nek </br> (Fotó: Alstom)

A Chennainak szánt Metropoliszok négyrészes, rozsdamentes acélvázzal rendelkező szerelvények. Az első kilenc metró a brazíliai Lapában készülnek, amelyből már ötöt leszállítottak Indiába. A további harminchárom szerelvény az Indiában, Sricityben található 26 ezer négyzetméter alapterületű üzemben készül, amely jelenleg százötven speciálisan képzett munkahelyet biztosít, azonban ez a szám a jövőben kétszázra nőhet. A leszállított szerelvények maximum engedélyezett sebessége nyolcvan kilométer per óra, felsővezetékről üzemelnek, légkondicionáltak, és képesek visszatáplálni a fékezéskor felgyülemlett energiát a rendszerbe, így hozzájárulva az energiamegtakarításhoz.

A metró egyik magasvezetésű szakasza </br> (Fotó: Alstom)

Az átadást követően már meg is kezdődtek a tartampróbák a metró 5,7 kilométer hosszú magasvezetésű szakaszán, Koyambedu és Ashok Naga állomások között. Az említett szakasz a huszonkét kilométer hosszú kelet–nyugati vonal része, Chennai Centraltól St. Thomas Mount állomásig. A CMRL közleménye szerint a kelet–nyugati vonal hosszabbításaként terveznek egy Washermenpet–Chennai International Airport viszonylatú vonalat is, ráadásul a közeljövőben, júliusban esedékes a Koyambedu–Alandur szakasz megnyitása, amely kilenc kilométer hosszú.

A Japan International Cooperation Agency finanszírozta a munkálatok ötvenkilenc százalékát, a többi negyvenegy százalékot az állam és a chennai önkormányzat fedezi.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek