Amerikai szén érkezett Ukrajnába

MTI/iho   ·   2017.09.13. 17:40

Az Ocean Ambitious nevű amerikai szállítóhajó hatvankétezer tonna szenet hozott Ukrajnába a Centerneho nevű vállalatnak. A cég még július végén kötött megállapodást az amerikai XCoal Energy and Resources céggel, év végéig összesen hétszázezer tonna antracit szállításáról. A következő héten újabb négy hajó befutása várható, összesen 295 ezer tonna rakománnyal – ezek közül kettő a DTEK megánvállalatnak, egy pedig a Jevrorekonsztrukcija nevű cégnek hoz a nélkülözhetetlen fűtőanyagból. A DTEK emellett Dél-Afrikából is kapott szenet, még májusban érkezett 220 ezer tonna szállítmány.

A Juzsnij Ukrajna legnagyobb kikötőjének számít rakománykezelés szempontjából, a 2,6 kilométer hosszú, 15,5 méter mély kikötőöböl gyakorlatilag bármilyen teherhajót képes fogadni. Ukrajna a 2014-es válság óta küzd szénellátási gondokkal, a bányák jelentős része ugyanis az oroszbarát szakadárok ellenőrzése alatt van.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek