Amikor ötből három metró leáll

Berky Dénes   ·   2014.03.05. 19:00
IMG_1652_kiskep

Nem lehet beszállni - írja a metró kijelzője (Képünk illusztráció)<br>(a szerző felvétele)

A második metróleállás tíz napon belül

Egyre gyakrabban adódnak gondok a bécsi tömegközlekedés háza táján, legutóbb másfél héttel ezelőtt állt le a közlekedés az U3-as és az U6-os vonalon. Ahogy kedden is, akkor is a biztosítóberendezésre hivatkozott a Wiener Linien, mint kiváltó ok, azaz számítógépes hibák vannak a metróirányításban. A metróhálózat korszerűsítése örök kérdés az osztrák fővárosban, jelenleg is folyik az U4-es vonal felújítása, illetve az U1-es déli irányú hosszabbítása is.

Az U3-as, az U4-es és az U6-os vonalon is órákig állt a forgalom. Szerencsétlen módon pont csúcsidőben állt le három metróvonalon is a közlekedés kedden délután. Tízezrek vártak a tömött peronokon és az alagútban maradt szerelvényeken, illetve a szintén zsúfolt pótlóbuszokon is. Először az U3-as és az U6-os vonal állt le teljes hosszban 15:30-kor, majd az U4-es vonal 16:14-kor Hütteldorf és Hietzing között. A Wiener Linien tájékoztatása szerint az erdbergi központ számítógépei hibásodtak meg, és okoztak problémákat a metróhálózat egy részén a biztosítóberendezések működésében.

A metrók egy óra után ismét elindultak, látszólag megoldódott a probléma, azonban 17:30-kor, két órával az első leállás után ismét gondok adódtak a biztosítóberendezésekkel az U6-os vonalon, így annak teljes hosszában le kellett állítani a közlekedést. A pótlóbuszok hamar megteltek, három-négy járatot is kellett időnként várni, hogy valamelyiken végre helyet találjanak a közbenső megállókban várakozó utasok. Ezzel egy időben a hirtelen túlterheltség miatt a Wiener Linien weboldala is lefagyott egy időre, tovább feszítve az alternatív útvonalat keresők idegeit. A közlekedési társaság emberei estig dolgoztak a helyreállításon, majd az éjszakai üzemszünet alatt hozták végleg helyre a hibákat. Másnap a rendszer ismét a rendes kerékvágásban üzemelt.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek