Angol–Német 2-1

Joó Ferenc   ·   2018.05.15. 18:45
ptg-m61-repce-400

Rendszeresen megjelennek hazánkban a különleges vasútvonalakat és iparvágányokat bejáró, a különvonatuk élén lehetőleg ritka vontatójárműveket használó angol vasútbarátok. Idén a pünkösdi hétvégét pécézték ki maguknak, így már pénteken röviddel kilenc óra előtt útnak indulnak a Keleti pályaudvarról. A vágányzáron át jutnak el MÁV Dunai Finomító állomásra, elől a Kárpát Vasút Kettyjével, míg hátul a hírek szerint az MDa lesz, hogy Tárnokról vissza tudja húzni a szerelvényt Érd-felsőig. A menet Bátaszéken át megy tovább Dombóvárig, ahonnan már Gigant van a Pécsig tartó szakaszra tervezve.

Szombaton kora reggel Szergejjel folytatják útjukat Magyarbóly felé, ahonnan horvát 2062 sorozatú gép húzza a szerelvényt Eszék, Kapronca, Varazsd, Csáktornya útirányon át Murakeresztúrig. Innen a GySEV Ludmillája veszi át a stafétabotot, azzal utaznak Barcson át vissza, Pécsre. Vasárnap Szöcske jut a vonat élére Dombóvárig, majd onnan az MMV Sulzere viszi a prímet. Baján a Dunapartra látogat el a társaság, utána Kiskőrösig élvezhetik a Kiskunság látványosságait. Itt a DB Cargo foktői gépe kerül a szerelvényre és vontat Kalocsáig, majd vissza a fővonalhoz, ahonnan az M40 209-es szállítja az utasokat haza a Keleti pályaudvarra.

A PTG Tours Limited tavalyi különvonata Nyíregyháza és Nyírbátor között<br>(fotó: Joó Ferenc)

Pünkösd hétfőn ismét V46-ossal utaznak az angolok, de csak Ferencváros Nyugati rendezőig. Onnan az M61 020-as továbbítja különvonatukat Dunaújvárosba, ahol a csoport meglátogatja a Dunaferr vasművet. Visszaútban a menet összeszedi az M62 001-est, hogy Érd-felsőtől Székesfehérvárig már az vontathasson. A gázlefejtő telep iparvágányának bejárása után Komárom felé veszik az irányt, hogy az 1-es fővonalon döngethessenek vissza a Keleti pályaudvarra. Örülünk az újabb színes programnak, reméljük szép fotókat tudnak majd a magyar vasútbarátok is készíteni a változatos menetekről!

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek