Áprilisban Gyulán is jön a kerékbilincs

iho/közút   ·   2012.02.24. 11:48

Április elsejétől kerékbilincset is alkalmazhatnak majd Gyulán azokkal szemben, akik elbliccelik a parkolási díjat, illetve a tilosban parkolnak, ki nem jelölt helyre, például gondozott zöld területekre állnak be gépkocsijukkal – írja a Beol.hu.

A változtatásra – amelyhez hasonló szabályozás működik számos hazai városban, például Siófokon is – elsősorban azért volt szükség, mert évente átlagosan 6300-6500-an nem fizetik be a parkolási jegy vagy bérlet megváltásának elmaradása miatti pótdíjat, jelentős összegű a kinnlevőség. Nagyon sok külföldi autóvezető – nem elsősorban turisták – él vissza azzal, hogy a város, illetve az üzemeltető nehezen és kifejezetten drágán tud csak a pénzéhez jutni. Előfordulhat, hogy a jogi eljárási díj a tízszerese is lehet annak az összegnek, amivel valaki tartozik.

Az új rendszer egyébként 20 perc türelmi időt biztosít majd az autósoknak, azaz a közterület-felügyelő előbb lefotózza a tilosban álló autót. A fotón szerepel majd elkészítésének időpontja, s onnantól kezdve csak 20 perc múlva kerülhet fel a járműre a kerékbilincs.

Márciustól egyébként Szolnokon is bevezetik a kerékbilincset.

Kapcsolódó hírek