Áprilistól helyjegyváltás a vonaton

MTI/iho   ·   2016.03.31. 14:59

A világ fejlettebb vasútjain már 10-15 éve igénybe vehető ez a szolgáltatás – szól a közlemény. A helyjegyek nem fognak többe kerülni, mintha az állomáson, a pénztárnál vásárolná meg az utas, de közölték: a jelenlegi jegyértékesítési rendszer véletlenszerűen adja ki a jegyeket. Ehhez kapcsolódik az a közelmúltbeli eset, ami felkorbácsolta a sajtót, családokat kényszerítenek külön utazásra ezzel. (A témában hosszabb, tényfeltáró jellegű cikket tervezünk a közeljövőben – a szerk.) A MÁV azt is bejelentette – kissé késve ugyan –, hogy a virtuális kilométerszámítás helyett a valós távolságokat veszik figyelembe a jegyeladásnál.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút Kiemelt ajánlatok

Knorr-Bremse fékrendszerek a világ körül – 5. rész: Kötöttpályán Magyarországon I.

iho/vasút   ·   2022.05.14. 09:00

Sorozatunkban előző részeiben azt mutattuk be, hogy a Knorr-Bremse Budapest piacvezető vasúti fékgyártó vállalatként a világ mely távoli országaiba szállít fékrendszereket vonatok, metrók és villamosok számára. Képzeletben jártunk Afrikában, Ázsiában és a távoli Ausztráliában is. Számunkra a legérdekesebbek mégis azok a szerelvények, amelyekkel itthon találkozhatunk nap mint nap, amelyekben Budapesten tervezett és gyártott fékberendezések, fékvezérlő rendszerek és levegőellátó egységek gondoskodnak a biztonságos fékezésről.