Apró, de fontos vasúti akvizíció Amerikában

iho/vasút   ·   2024.09.08. 12:00
hondorailway

A Pinsly Railroad a texasi Hondo Railwayt kebelezte be. A véglegesített üzlet a hatóságok jóváhagyására vár.

A San Antoniótól nyugatra, rövidke, mindössze nyolc kilométer hosszú vonalon üzemelő Hondót 2006-ban alapította meg Don Lee és Mark Holland. A vasúttársaság árut szállít, többek között lisztet, kukoricaszirupot, etanolt és műanyag pelletet. A társaság partneri viszonyban áll a BNSF és a Union Pacific (UP) vasúttársaságokkal, ezáltal hozzáférése van azok pályáihoz, továbbá vágányokkal rendelkezik az átrakodási műveletekhez és a teherkocsik tárolásához.

A Pinsly Railroadtól elmondták, a Hondo egy kiváló minőségű cég, melyet kiváló üzletemberek fejlesztettek, és most Don Lee fiával és unokájával, Miles-szal és Chase Lee-vel közösen folytathatják a munkát. Miles tapasztalatát a hat másik érdekeltségüknél is igénybe fogják venni, az üzleti lehetőségeket fejlesztve, ahogy az a Hondónál is történt az évek során. Ez a vasúttársaság és a dolgozók nagyszerűen kiegészíti a Pinsly-t, tovább diverzifikálva az árumixet és a földrajzi elhelyezkedést – számol be a Railway Gazette.

(Nyitóképünkön a Hondo Railway egyik dízelmozdonya. Kép forrása: Railway Gazette)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek