Arad–Nagylak-autópálya: személyautók már használhatják

MTI/iho   ·   2014.12.20. 09:30
arad-nagylak0

A román hatóságok huszonnyolc kilométer hosszú autópályarészt nyitottak meg, amely Nagylaktól halad Aradig. Ez a szakasz két részre van osztva, eddig elkészült a Nagylak és Pécska (Pecica) közötti huszonkét kilométer, valamint további hat kilométer a Pécska és Arad közötti szakaszból. A hátramaradt tíz kilométer autópályát a tervek szerint 2015. júniusig fejezik be.

A forgalomnak átadott részen a munkálatok még nem értek véget teljes mértékben. Románia irányából a román–magyar határ felé a teherautóknak tilos közlekedniük, ezek a járművek csak a Magyarország felőli irányból használhatják az autópályát.

Itt és így tart az autópálya Romániában. A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

A most átadott út még nem éri el a határt, mert a magyar oldalon nem fejeződtek be a munkálatok, és határátkelő sem épült. Az eredeti tervek szerint ez utóbbira nem is lett volna szükség, mert Romániának már 2011-ben csatlakoznia kellett volna a schengeni övezethez, de ez nem történt meg, és egyelőre nem lehet tudni, pontosan mikor lehet számítani erre.

A Hotnews.ro hírportál szerint a határátkelőt azt követően építik meg, amikor Magyarországon elkészül a Makó és a magyar–román határ közötti szakasz, amelyet a magyar hatóságok tervei szerint 2015-ben fejeznek be.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek