Árokba csúszott busz, egy másik jön az utasokért

MTI   ·   2012.02.29. 08:13

Új busz érkezik azokért a román állampolgárokért, akiknek járműve kedden késő este csúszott árokba Csongrádon, a 49 utazót éjszakára átmeneti szálláson helyezték el – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Szenti Szabolcs elmondta, az Aradról Spanyolországba tartó román autóbusz Szentes felől tartott Csongrád irányába a 45-ös számú főúton kedden este, amikor a Csongrád előtti körforgalomban – vélhetően a sebesség helytelen megválasztása miatt – megcsúszott a havas aszfalton és az út menti árokba sodródott. A balesetben senki sem sérült meg.

(fotó: MTI Donka Ferenc)

A városi önkormányzat a rendőrséggel és a polgári védelemmel együttműködve a helyi Szociális Alapellátások Intézményében gondoskodott a busz 49 román állampolgárságú utasa – köztük gyerekek – elhelyezéséről. A szállás mellett étkezést és meleg teát is biztosítottak az utasoknak – közölte a százados. Hozzátette: az utasokat a szegedi román főkonzul és a csongrádi polgármester is meglátogatta.

A Csongrádi Önkormányzat az elmúlt hetek szélsőségesen hideg időjárása miatt több mint negyven embernek biztosított átmenetileg szállást többek között a most igénybe vett Fő utcai ingatlanban, így az ott dolgozókat nem érte felkészületlenül a helyzet – fogalmazott a szóvivő.

A csongrádi tűzoltók a szegedi tűzoltóság darus autójának segítségével csak többórás megfeszített munkával tudták kihúzni az árokból az autóbuszt, a jármű állapota azonban nem teszi lehetővé az út folytatását. A műszaki mentés idején a helyszínen teljes útlezárás volt – tudatta Szenti Szabolcs.

Kapcsolódó hírek