Árvíz Örvényesen

iho   ·   2014.09.15. 18:45
00kicsi

Pótlóbuszok járnak a 29-es vonal egy részén – szólt a híradás. Az okokról egy olvasónk küldött illusztrált tudósítást: „soha nem látott víztömeg érkezett Pécsely felől Örvényesre. A patak a Zádorvárnál ered és a Balatonba torkollik, Pécselyen van egy víztározó illetve Örvényesen a vízimalomnál is van védőgát, ezek nem bírták a nyomást. A Séd medre megtelt, és a víz elárasztotta a falu mélyebb pontjait, áttört a 71-es főúton, majd a szántóföldön keresztül a vasúti töltésen a megállóhely teljes hosszában hömpölygött vissza az eredeti medre felé.”

A 71-es főutat is elöntötte a kiáradt patak<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(Németh Zoltán felvételei)

A MÁV-Start közlése szerint Aszófő–Balatonakali között kell autóbusszal pótolni a vonatokat, legalább szeptember 16-áig, amíg a víz levonulása után a pálya karbantartásával nem végeznek. A pótlás úgy tűnik, kevés a sorsnak: 15-én délelőtt még a biztosítóberendezés is meghibásodott a 29-esen, 60–80 percet késtek a vonatok.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek