Átadták a GYSEV első Vectronjait

iho   ·   2017.05.23. 14:00
00kicsi

Hónapokkal a szerződésben szereplő határidő előtt szállította le a Siemens az első két Vectront a GYSEV-nek, amelyeket még három, továbbá az opcionálisan lehívott további négy követ majd. A mozdonyok három altípust képviselnek, összesen három háromáramnemű és hat kétáramnemű – amelyek közül kettő dízel segédhajtással is el van látva – gép érkezik, tehét semmit sem bíznak a véletlenre: ezzel a flottával szinte bármilyen szállítási feladatot teljesíteni tudnak majd.

A vadonatúj Vectron a soproni átadón (a képek forrása: GYSEV Zrt.)

A két, most átadott mozdony hatósági engedélyeztetése még tart, az eddigi mérések, próbák eredményének ismeretében június elején állhatnak forgalomba nemcsak a teher-, hanem az intercity-forgalomban is. Az utolsó, kilencedik mozdony is megérkezik várhatóan még 2017-ben, év végére így teljes lesz a flotta – áll a GYSEV sajtóközleményében.

Balról: Ludvig László, a Siemens Zrt. divízió igazgatója; Karl Strasser, az osztrák Siemens AG vasúti fővonali és városi közlekedési egységének vezetője; Mosóczi László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitka; Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója; Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek