Átadták a Swietelsky kibővített üzemcsarnokát

MTI/iho   ·   2014.11.29. 08:45
swie_cell0

Az új munkahelyeket is teremtő és a cég vasútépítési szerepvállalását tovább erősítő önerős beruházást pénteken Tasó László, közlekedéspolitikáért felelős államtitkár adta át, aki beszédében hangsúlyozta: a Swietelsky hosszú évek óta bizonyítja, hogy az egyik legfejlettebb technológiával rendelkező vasútépítő cég Magyarországon.

– Sikereik titka, hogy felkészült szakembergárdával rendelkeznek, és elkötelezettek a folyamatos technológiai fejlesztésekhez és a minőségi munkavégzéshez szükséges biztos műszaki háttér megteremtésében is – mondta. Hozzátette, hogy a nagy múltú, 1936-ban alapított osztrák építőipari cég, a Swietelsky GmbH azon cégek közé tartozik, amelyek nem csupán kihasználják a Magyarországon kínálkozó lehetőségeket, de folyamatosan a legkorszerűbb technológiákat meghonosítva fejlesztik vállalkozásaikat, ezzel nagymértékben hozzájárulnak a közös gazdasági célok, gazdasági sikerek eléréséhez.

Esőben, kívülről ilyen. Nézze meg a benti, avatáson készült felvételeket is! A képre kattintva galéria nyílik (fotók: MTI/Büki László)

– Magyarország egy mindenki számára nyitott ország, együttműködő közösség, mindenkivel kész összefogni, aki velünk partneri viszonyban tenni kíván közös céljainkért – fogalmazott az államtitkár. Tasó László szólt arról is, hogy a vasútépítésben és más területeken is szükség van a jó szakemberekre, de szavai szerint a szakképzés jelenleg „a padlón van”, ezért azt úgy kell átalakítani, hogy jobban megfeleljen a gazdaság elvárásainak. Úgy vélte, az építőiparnak a következő években is sok munkát és lehetőséget ad majd a közlekedésfejlesztés, „Magyarország 2015–2016-tól a vasútfejlesztésektől lesz hangos”.

Peter Gal, a Swietelsky GmbH igazgatója azt hangsúlyozta: a celldömölki vállalkozás fontos része a cégcsoportnak, ezt jelzi, hogy azonnal igent mondtak, amikor a MÁV felajánlotta, hogy megvásárolhatják az addig bérelt ingatlant. Hosszú távra terveznek a vasi kisvárosban, ezért fejlesztenek – mondta.

Dávid Ilona, a MÁV elnök-vezérigazgatója a szalag átvágását követő pohárköszöntőjében kiemelte: jelenleg is több olyan vonalszakasz van, ahol a Swietelsky végez vasútépítési munkát, – korábban a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vonalon, most pedig a Balaton déli partján és Szajol környékén, e munkáknak pedig közös jellemzője a magas színvonal és a megbízhatóság.

Homlok Zsolt, a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezető igazgatója az átadóünnepség után az MTI-nek elmondta: a korábban a MÁV-tól bérelt és megvásárolt 800 négyzetméteres csarnokot 1800 négyzetméteresre bővítették, és szomszédságában felépült egy 1300 négyzetméter alapterületű irodaépület is. A korszerűen felszerelt csarnokban azoknak a speciális gépeknek és berendezéseknek a karbantartását végzik el, amelyeket országszerte a vasútépítésnél használnak. A csarnoképületből éppen ezért iparvágány vezet a MÁV által üzemeltetett vasúti pályához. Homlok Zsolt elmondta azt is: cégük jelenleg 300 embert foglalkoztat, de alvállalkozáskén 90 vállalkozás kötődik hozzájuk, amelyek további 1500–1600 embernek adnak munkát szerte az országban. A mostani csarnokbővítéssel 15–20 új munkahelyet tudnak teremteni, mozdonyszerelőket, motorszerelőket, vasútikocsi-javítókat tudnak felvenni.

Az ügyvezető igazgató szólt arról is, hogy a Swietelsky Vasúttechnikai Kft. éves árbevétele 2013-ban 35 milliárd forint körül volt, 25 százalékkal haladta meg az előző évit. Az idei évre vonatkozó üzleti tervükben öt százalékos árbevétel növelés szerepel.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek