Átadták az 55-ös főút Szeged és Mórahalom közötti felújított szakaszát

MTI/iho   ·   2015.10.22. 15:23

B. Nagy László (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője és Csongrád megye fejlesztési biztosa avatóbeszédében hangsúlyozta, a határ mentén élők régóta várták, hogy megújuljon a Dél-Dunántúlt a Dél-Alfölddel összekötő 55-ös út. A Szeged és Mórahalom közötti szakasz átadásával a főút öt részéből négy elkészült. A tervek szerint 2017-re pedig a Mórahalom és Kelebia között szakasz rekonstrukciójával teljes egészében megújul az 55-ös út. Az útfelújítás sokat jelent a közlekedésbiztonság szempontjából, hiszen Szeged és Mélykút között már 60 kilométeren úgy haladhatnak a járművek, hogy nem kell behajtaniuk a települések központjába.

Loppert Dániel, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója elmondta, az 55-ös Dél-Magyarország egyik legforgalmasabb főútja, naponta 7500 gépjárműegység halad át rajta. A Szeged és Mórahalom közötti szakasz felújítása során a kivitelező Strabag Általános Építő Kft. megerősítette az út burkolatát, amely a korábbi 6,5-7 méteres szélesség helyett 7,5 méteres lett. Két körforgalmat alakítottak ki Domaszéken, 3,1 kilométeren az úttal párhuzamosan kerékpárút épült, a Maty-ér fölött pedig új kerékpáros híd vezet át, és átalakították a buszmegállókat is.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek