Átadták az M-Flexilog Kft. békéscsabai csomagolóanyag-gyártó üzemét

iho   ·   2017.09.14. 16:06

Az osztrák tulajdonosi háttérrel rendelkező nyomdaipari és csomagolóanyag-ipari társaság épületegyüttesének alapkövét még tavaly július elején tették le. A beruházással százhúsz új munkahely jön létre Békéscsabán. A gyáregység létrehozásához a kormány 922 millió forintos egyedi kormánydöntésen alapuló készpénztámogatást nyújtott. A beruházásra a cég 778 millió forint saját erőt különített el, 1,6 milliárdot pedig az MNB hitelprogramjából merített. A döntésben, hogy az új gyártócsarnokot és raktárat Magyarországon hozzák létre, a kormány által felajánlott vissza nem térítendő támogatás nyomós érv volt.

Targoncás dolgozik az M-Flexilog Kft. újonnan átadott logisztikai raktárában Békéscsabán (fotó: MTI/Rosta Tibor)

A beruházás során a vállalat egy huszonötezer négyzetméteres, az önkormányzattól 2015 decemberében megvásárolt ingatlanon hatszázmillió forintból felépített egy 3500 négyzetméteres raktárat. A 4500 négyzetméteres gyártási kapacitású üzemépület nyolcszázmillió forintba került, a termelőgépeket további 1,2 milliárdért szerezték be.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek