Átépül Egerben a Várállomás melletti kereszteződés

iho/közút   ·   2022.03.12. 12:00
00_nif_eger_felujitas

Március 16-án megkezdődnek a munkák a Vécseyvölgy utca–Gárdonyi utca csomópontjában.

A beruházással a város egyik forgalmas és balesetveszélyes csomópontját jelzőlámpás kereszteződéssé alakítják át. A projekt során a jelenlegi balesetveszélyes csomópont 360 méter hosszon átépül. A gyalogosok biztonságos közlekedése érdekében a csomópont környéken összesen hat helyszínen, a Vécseyvölgy utca–Gárdonyi Géza utca–Zoltay István utca csomópontjában négy, a Vécsey Sándor utca–Dézsmaház utca kereszteződésében két gyalogátkelőhelyet alakítanak ki.

(térkép, fotók: NIF Zrt.)

A Vécseyvölgy utca–Gárdonyi Géza utca kereszteződésében szintbeni jelzőlámpás csomópont létesül, amit összekötnek és összehangolnak a vasúti biztosító berendezéssel. A meglévő útszakaszt elbontják és új pályaszerkezetet építenek, valamint kiemelt szegélysor építésével ki is szélesítik.

A kivitelezést a HE-DO Építő Zrt. végzi nettó 472 millió forintból. Az átépítés jelentős forgalmirend-változásokkal jár majd. Első ütemben március 16. és április 29. között a Gárdonyi Géza utcát teljes szélességében lezárják a Vécseyvölgy utca és Egri csillagok utca között. A cél, hogy augusztus végéig a jelentős forgalomkorlátozással járó munkákat be tudják fejezni, tekintettel az iskolakezdésre.

A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Zrt. beruházásában hazai forrásból valósul meg.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek