Augusztusban indulhatnak a zalai útfelújítások

MTI   ·   2018.06.01. 13:31

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala megyei igazgatója, Mórocz József pénteken Zalaegerszegen sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy a munkálatok előkészítés alatt állnak, részben megtörténtek a versenyeztetések, így várhatóan augusztusban megkezdődnek a kivitelezések, és az idén be is fejeződnek. A megyében összesen tizenöt útszakaszon zajlanak majd az útkorszerűsítések.

Az országosan mintegy százmilliárd forintból zajló másik korszerűsítési program keretében már több helyen megkezdődtek a munkálatok Zalában. Csaknem húsz helyszínen, egyebek mellett a 71-es és 75-ös főutakat érintően már zajlanak a felújítások, együttesen harmincnégy kilométeren három és fél milliárd forintból.

Manninger Jenő, Keszthely térségének fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a számos kistelepüléssel rendelkező Zalában elsősorban a nagyobb forgalmú és a legrosszabb állapotú mellékutak felújítására fordítják a TOP-forrásokat, amelyek gazdaságfejlesztési célt is szolgálnak. A kormányzati tervek szerint idén a korábbinál húsz százalékkal több pénz juthat hazai forrásból a mellékutak további korszerűsítésére. A közelmúltban készült egy felmérés, amely szerint Zala megye összes útjának rendbetételére mintegy hatvanmilliárd forintra lenne szükség. Zalaegerszeg mellett Kispálinál, a leendő autóipari tesztpályához vezető úton például az utóbbi hónapokban vált szükségessé felújítás, mivel itt a tesztpályához százhetvenezer tonna követ hordtak be.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek