Autós üldözés Budapesten!

iho/közút   ·   2017.01.26. 21:15
stopmotion_kicsi

Egy jópofa kisfilmre bukkantunk a YouTube-on, aminek szerencsére tömegközlekedési vonatkozása is van, hiszen a történet a nyolcvanas évekbeli Budapesten játszódik. Mintha csak a Szomszédok című folytatásos teleregény egyik akciódúsabb jelenetét forgatták volna le makettekkel: olyan klasszikus járművek tűnnek fel benne, mint az Ikarus busz, a Ziu troli vagy az UV villamos, illetve számtalan más szocialista érára jellemző 1:43 méretarányú jármű, összesen több mint hatvan.

A film úgynevezett stop motion technikával készült, magyarán a beállított diorámákról egy-egy kép készült, ezeket egymás után lejátszva jön létre a mozgóképszerű hatás.

A készítőnek gratulálunk – már csak a gyűjteménye miatt is – és mi is várjuk az esetleges további részeket.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Repülés Katonai repülés

Elment az utolsó Puma is

MTI/iho   ·   2021.01.24. 09:10

Végső búcsút vettek szombaton Budapesten a 97 esztendős korában, december 30-án elhunyt Frankó Endre nyugállományú főhadnagytól, aki a legendás 101. Puma Honi Légvédelmi Vadászrepülő Osztály utolsó, harcban is bevetett pilótája volt.