Az AWT arca

Tóth Gábor   ·   2013.08.21. 09:00
awt400

Örömmel néztük végig a vasútbarátok körében itthon is egyre népszerűbb AWT magán-vasúttársaság első arculati kisfilmjét, melyről lerí, hogy igyekeztek a legkorszerűbb technikát felhasználni a kis, kétperces opuszhoz.

A manapság divatos DSLR (digitális tükörreflexes) fényképezőgéppel készített felvételek képi- és színvilága teljes mértékben megállja a helyét a mai filmetűdökhöz szokott nézők körében, bár néhol kissé elcsépeltnek tűnnek a lassításos-gyorsításos átmenetek. A jól megválasztott objektívek viszont különös plasztikusságot kölcsönöznek az ilyen kisfilmeknek. A darus, vagy netán octocopteres légifelvételek meg kimondottan attraktívak. A zenei- és képi világ remekül összhangban van, talán még rövidnek is tűnhet a klip.

Mintegy háromnegyed éve forgatta az iho filmes stábja a hazai AWT tevékenységéről szóló kisfilmet, amit a Duna TV Közlekedés XXI. c. magazinműsorában láthatták a nézők. Aki esetleg lemaradt róla:

Sajnos akkor még semmilyen céges bemutatófilmje nem volt az anyavállalatnak sem, így volt kénytelen a stábunk a legnagyobb ködben üldözni az AWT Búvárját, vagy amikor éppen rekkenő napsütés volt, akkor meg egy sínre borult kamion balesete zárta el kameránk elől a pályaépítő gépsort mozgató Búvár-tandemet.

De jobb későn, mint soha, reméljük, hogy az akkori igényünk is motiválta a vállalat kommunikációs szakértőit, hogy mihamarabb elkészülhessen ez a kisfilm.

Kapcsolódó hírek