Az Indóház szerkesztőségétől indul a „meggyes” Bengáli: utazzon vele egy kört ma délután!

iho/vasút   ·   2022.06.11. 14:25
00_3720-as_bengali

Egy igazi ritkaság is forgalomba áll ezen a hétvégén az N18-as villamosvonalon: felújítása után először szállít utasokat június 11-én, ma délután az egyirányú Bengáli Budapesten.

A 3720-as pályaszámú villamossal már többször találkozhattak a fővárosiak, de a mostani hétvége az első alkalom arra, hogy utazhassanak az FVV csuklós villamosának prototípusán. A jármű több mint hatvan éve, 1961-ben gördült ki először a budapesti sínekre, és már abban az időben is nagy feltűnést keltett: modern formájával és különleges színvilágával hamar belopta magát a budapestiek szívébe.

Az elefántcsont–meggypiros színű villamos felépítése ma már szokatlan a budapestieknek: csak az egyik oldalán vannak ajtók, és egy vezetőállása van. Ma már nem közlekednek a fővárosban ilyen felépítésű járművek a napi forgalomban, de a BKV Zrt. tulajdonában továbbra is van egy.

A 3720-as pályaszámú villamossal június 11-én, szombaton lehet találkozni az N18-as vonalon. A Szent János Kórház és a Csóka utca között:

A nosztalgia vonaljegy a felnőtteknek egy ötszázas, gyerekeknek 300 forint.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek