Az ÖBB Rail Cargo Group összeköti Budapestet és Rijekát: új TransFER Magyarország és Horvátország között

iho   ·   2023.04.13. 15:05
00_obb_rcg_bilk

Tovább bővítik a TransNET hálózatukat.

Rijeka kikötője fontos átrakóhely Dél-, Közép- és Délkelet-Európának. Az RCG az új TransFER Budapest–Rijeka járattal – a több irányvonati lehetőség mellett – megálló nélküli, közvetlen hálózati kapcsolatot jelent a tengeri áruforgalomnak Budapest és Rijeka között. Az új összeköttetés fix menetrenddel és előnyös fuvarozási időkkel üzemel.

Heti két körfuvar

A TransFER különösen alkalmas 20 és 40 lábas konténerek továbbítására. A járat heti két körfuvarral közlekedik a budapesti BILK terminál és a rijekai kikötő terminálja között. A BILK terminálról antenna-összeköttetéssel további nyugat-európai célállomások, például Neuss, Bécs, Wels vagy Ludwigshafen is elérhetőek.

Idén az RCG saját irodát nyitott a rijekai kikötőben. Miután jelentősen megnőtt az ide érkező és az innen induló konténerszállítmányok mennyisége, ezzel a megoldással egy kézből könnyebben és gyorsabban intézhetik a megbízásokat. A telephely kikötői ügynökségi szolgáltatásokat kínál az ügyfeleknek import és export forgalmakhoz, importhoz, exporthoz és tranzitbejelentéshez kapcsolódó vámkezeléshez, kikötői műveletekhez és diszpozíciókhoz, a Rijekából és Rijekába induló közúti teherfuvarozáshoz, fuvarlevelek (CIM, CMR) kiállításához, valamint egyéb, igény szerinti szolgáltatásokhoz.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek