Az oroszok újítják fel a Budapest–Belgrád vasútvonal egy szakaszát

iho/vasút   ·   2017.11.17. 13:45
400px_szerbmozdony

A Szerb Vasút (Železnice Srbije, ŽS) és az orosz vasúti infrastruktúrakezelő RZD International által a napokban aláírt 247 millió dollár, körülbelül 65 milliárd forint értékű megállapodás értelmében teljesen megújulhat a Budapestet Belgráddal összekötő vasútvonal Ópázova (Stara Pazova) és Újvidék (Novi Sad) közötti szakasza. A beruházás része a két fél között egy már korábban megkötött keretszerződésnek. Ennek keretében hozták helyre az oroszok például a Mala Krsna–Velika Plana pályaszakaszt is 2015–2016-ban.

Az Újvidék (Novi Sad) és Ópázova (Stara Pazova) közötti negyven kilométeres (sárgával jelölt) szakaszt építheti át az orosz RZD International

A Railway Pro információi szerint a most megkötött szerződésnek köszönhetően a negyven kilométeres szakaszon új második vágányt hoznak létre, de a meglévő egyvágányú pályát is felújítják. Három viadukt, egy alagút, tizenkilenc híd és felüljáró, valamint harminchat kisebb híd rekonstrukciója is megtörténik. Béskában (Beshka) új állomás épül, Karlóca (Sremski Karlovci), India (Indjija) és Pétervárad (Petrovaradin) állomásai pedig megújulnak. A munkálatokhoz várhatóan már 2018 elején neki is lát az RZD International – adja hírül a Global Rail News.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek