Az üzemi villamos fénylik Prágában

iho   ·   2016.12.24. 09:00
00kicsi

Igaz, az ember így lemarad a csillogó kocsin utazásról (az is tény, hogy inkább kívülről élvezhető a budapesti Fényvillamoson is a látvány), de a fotósok és a többi járókelő szívét biztosan megmelegíti karácsony előtt az érdekes kis síndöcögény.

A Prágai Közlekedési Vállalat (DPP) egy Tatra T2-es kocsit alakított át speciális szolgálati járműnek, vezetőfülkéjét, és mögötte egy ajtót és két ablaknyi utasteret meghagyva. A furcsa villamos a vágányokat, váltókat keni csikorgás ellen (Budapesten például a Hűvösvölgy végállomás előtti ívben találkozhatunk automata, a villamos kereke által vezérelt pumpás sínkenővel), nyáron pedig akár a pálya vágánykivetődés elleni locsolására is alkalmas.

Az 5572-es kocsi felékesítve elölről... A képre kattintva galéria nyílik (forrás: DPP)

Egy weboldalon a villamos mozgása is követhető, a fotósok, fényvillamossal szelfizni vágyók így mindig a megfelelő időben a megfelelő helyen lehetnek. A különleges jármű december 19-én délután négykor állt először forgalomba.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek