Bakra futott egy elővárosi vonat Barcelonában

iho/vasút   ·   2017.07.28. 10:03
400px_barcelonabaleset

A Telegraph jelentése szerint az elővárosi R2-es viszonylatú vonat a Barcelonától körülbelül ötven kilométerre található San Vicente Caldersból érkezett meg az Estación de Francia pályaudvarra a reggeli csúcsban, amikor eddig ismeretlen ok miatt nem sikerült időben megállnia, és 7 óra 15 perckor nekiment a vágány végét záró ütközőbaknak. Az ütközés következtében közel ötven utas sérült meg, tizennyolcan kórházi ápolásra is szorultak. Megsérült a mozdonyvezető is, továbbá a szerelvény eleje is jelentősen megrongálódott.

Bakra futott egy elővárosi vonat Barcelónában, negyvennyolcan megsérültek (forrás: Twitter)

A Index szerint az ügy pikantériája, hogy Spanyolországban jelenleg vasutassztrájk zajlik.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Vasút Nagyvasút

Személyvonat siklott ki Lengyeltótiban

MÁV/iho   ·   2024.06.18. 10:20

A Desiro három tengellyel lépett ki a sínekről. A Kaposvár–Fonyód vonalon és a Helikon interrégióknál jelentős késéssekkel kell számolni. Az eseményhez a dombóvári segélyvonat vonult ki.