Baleset egy olasz vasúti átjáróban

iho/vasút   ·   2018.05.24. 08:01
baleset_olaszorszag_utkozes_kislid

Súlyos baleset történt tegnap este 23.20-kor a Torino és Ivrea közötti vasútvonalon, Caluso település magasságában. A 10027-es regionális vonat egy teherautóba rohant bele, amely a vasúti átjáróban megállt. Az ütközés hatására a mozdony és két kocsi kisiklott. A két halálos áldozat közül az egyik a mozdonyvezető, a tizennyolc sérült közül egynek súlyos az állapota.

A kisiklott, feltorlódott első két kocsi (forrás:lastampa.it)

A vonat 22.30-kor indult Torino Porta Nuova állomásról, ötven perc után ütközött a speciális közúti járművel, mely litván rendszámot viselt. A mozdonyvezető – látva az akadályt a vágányon – vészfékezett, de ez sem segített az ütközést elkerülni.

A kisiklott kocsik elhagyták a pályatestet és a környező mezőre borultak, a tűzoltók az vonaton lévőket a kocsik megrepedt oldalfalain át tudták csak evakuálni. A felsővezetékrendszer az érintett szakaszon megsemmisült. A mentésben résztvevők mozgókórházat rendeztek be a helyszínen, a legsúlyosabb sérülteket helikopterrel szállították kórházba, de egyikükön már ez sem segített, a kórházban meghalt.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a teherautó miért állt meg a vasúti átjáróban, az életben maradt vezető kihallgatása adhat erre választ.

A vonat a nyergesvontatót derékban kapta el

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!


Kapcsolódó hírek