Balesetek, lezárt utak, fennakadások az országban

MTI   ·   2012.02.17. 09:28

A havazás és a hóátfúvások miatt péntek kora reggel balesetek, útlezárások nehezítik a közlekedést, sok helyen pedig teljesen járhatatlanná váltak az utak.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. honlapján közölte: az ország több megyéjében a hófúvások miatt az alsóbbrendű utak nehezen járhatóak, Fejér megyében Adony és Kalóz, valamint Adony és Perkáta között; Bács-Kiskun megyében Tataháza és Bácsbokod; illetve Baranya megyében Mohács és Leánycsók között, az 56-os és 57-es főutat összekötő út vált járhatatlanná.

A hóátfúvások után normalizálódott a helyzet Komárom-Esztergom megye közútjain, egyedül a Tata és Kömlőd közötti út járhatatlan. A megyében elzárt település nincs – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság pénteken.

A tűzoltóegységek csütörtökön 11 műszaki mentést végeztek, elakadt járműveket mentettek ki a hó fogságából – közölte a Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

Az Útinform tájékoztatása szerint a havas úton péntek reggel az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 16-os kilométernél baleset történt, sávlezárás akadályozza a közlekedést.

A 44-es főúton Kecskemét közelében árokba csúszott egy kamion, a baleset helyszínén félpályás útzár van érvényben, de a műszaki mentés miatt egy rövid időre teljesen le fogják zárni az érintett útszakaszt – mondta Mihályné Bornemisza Eleonóra alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Kapcsolódó hírek