Ballonbaleset Egyiptomban, magyar áldozattal

MTI   ·   2013.02.26. 11:43

A dpa hírügynökség az al-Arabíja tévére hivatkozva arról számolt be, hogy egy magyar is van az áldozatok között, de semmilyen további részletet nem említett vele kapcsolatban. A magyar konzuli szolgálat is értesült az eseményről, a külügyminisztérium az egyiptomi hatóságok megerősítését várja. A magyar állampolgárságú halálos áldozatról Ezzat Szaad luxori kormányzó is nyilatkozott.

A 21 embert szállító hőlégballon a Nílus nyugati partja fölött, körülbelül 300 méteres magasságban volt, amikor kigyulladt, felrobbant, majd egy cukornádültetvényre zuhant. A katasztrófát a pilóta és két utas élte túl, tizennyolcan vesztették életüket, köztök brit, francia, japán, dél-koreai és hongkongi turisták is. Mind a tizennyolc holttestet megtalálták, a túlélők állampolgárságát nem közölték.

Valamennyi turista állampolgárságát egyelőre nem tudták megállapítani a hatóságok. A túlélőket kórházba szállították, állapotukról egyelőre nem tudni semmit. A pilóta valószínűleg egyiptomi.

A későbbi jelentések pontosítottak: a ballon gázrobbanás miatt zuhant le. A hőlégballonokban a levegőt a gázpalackokból az égőfejekhez vezetett gázzal fűtik, hogy a könnyebb meleg levegő felemelje a ballont és a kosarat.

A CNN arra emlékeztet, hogy 2009-ben 16 turista sérült meg, amikor ugyancsak Luxorban egy hőlégballon egy mobiltelefon-toronynak ütközött.

Kapcsolódó hírek