Bécsnek már ilyen is van: appon keresztül bárki jelentheti az úthibát

iho/biztos út   ·   2017.02.25. 16:30
sagswien0

Mivel Bécs azt szeretné, ha a lakosságnak minél nagyobb beleszólása lenne a főváros életébe, egy hibabejelentő mobiltelefonos alkalmazást fejlesztettek. A „Sag's Wien” (Szólj Bécsnek) alkalmazás segítségével a városlakók mostantól néhány kattintással, a helyszínről jelenthetik be, hogy mi szúrja a szemüket.

Ehhez elég, ha lefényképezik a hibás kandelábert, a rosszul körülkerített építési területet vagy a kátyút, és hozzáadják a fotót a felkínált kategóriák – zöldterület, kátyú, közlekedési lámpa stb. – valamelyikéhez, de rövid leírást is mellékelhetnek a probléma bejelentéséhez. Ha a telefonon be van kapcsolva a helymeghatározás, akkor az alkalmazás automatikusan hozzárendeli a helyszínt a bejelentéshez. Ha nem, akkor a felhasználónak kell megadnia, hol észlelte a hibát. Az alkalmazás jelzi, ha a problémát már bejelentették, sőt a környékről érkező hibabejelentéseket is megmutatja. Ha elhárították a hibát, üzenetet küldenek a bejelentőnek.

– Az új mobiltelefonos alkalmazás segítségével a jövőben még gyorsabban és nagyobb hatékonysággal tudjuk megoldani a problémákat – mondta Ulli Sima városi tanácsnok a „Szólj Bécsnek” alkalmazással kapcsolatban.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek