Befejezte a Futura Classic gyártását a VDL

Istvánfi Péter   ·   2014.02.27. 14:30
00x

Az utolsó két példányt nemrég adták át, így nyilatkozott Mark Anderson, az MS Anderson cégcsoport vezetője: „Kis méretű, luxusfelszereltségű különjárati buszokat szerettünk volna vásárolni a London Mini-Coaches leányvállalatunknak. Mivel jó tapasztalatokkal rendelkezünk a Futurákkal, valamint fontos számunkra a gazdaságos működés, ezért esett a választásunk a Futura Classicra. Büszkék vagyunk rá, hogy miénk lehet az utolsó két példány a sorozatból.”

Az utolsó két Futura Classic<br/>(fotók: VDL)

Az Anderson csoportot Mark Anderson alapította huszonöt évvel ezelőtt. Kezdetben egy kocsival rendelkeztek, amelyet maga az alapító vezetett. Jelenleg huszonöt busszal a brit szigetek egyik vezető különjárati cégcsoportja az Anderson cégcsoport, amely magában foglalja az Anderson Tours, a London Mini-Coaches és a Windsorian Coaches cégeket. Az első Futurájukat 1994-ben vásárolták.

Az átadás

Az 1982-es bemutatás óta eltelt több mint 31 év alatt összesen 11 ezer 218 példány készült a Futura FHD-kből. Nagy-Britanniában 1258 példány fut a jellegzetes, mással össze nem téveszthető formavilágú kocsikból. A 35299 és 35300-as gyári számú utolsó két Futura Classic az FHD-104-es altípusból került ki. A 10,4 méter hosszú, 35+1+1 ülőhelyes, luxusfelszereltségű turistabuszt a brit főváros környéki különjáratokra fogja használni a cég.

Magától a Futurától nem kell búcsút vennünk, ráncfelvarrott homlokfallal továbbra is gyártásban marad

A Futura Classic utódja, a 2010-ben bemutatkozott Futura FHD2, amely 2012-ben elnyerte a Coach of the year címet. Az Anderson vállalat ezekből is vásárolt tíz példányt, amelyek tavaly ősszel álltak forgalomba a cégnél.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek