Bejárták Pestet az angolok

Vörös Attila   ·   2017.04.29. 18:45
69emg

Nagyon kemény programot teljesít egy angol vasútbarát csoport a napokban. Különvonatukkal csütörtökön megnézték az angyalföldi iparvágányokat, aztán az esztergomi vonalon át elmentek Komáromba. Átkeltek Szlovákiába, bardotkás vontatással pedig Párkánynál tértek vissza magyar földre. Közben megtekintették a révkomáromi kikötőt is. Pénteken Budapest határain belül maradt a vonat: a Keletiből indulva előbb a Szabadkikötőt, aztán a BILK-et majd a rákosi iparvágányokat járták be.

A MÁV-REC Bobójával a Szabadkikötőben. A képre kattintva galéria nyílik Vörös Attila fotóiból!

Szombaton szintén a Keletiből indulnak és Nyíregyháza lesz a végállomás. Közben lenéznek Mezőcsátra, Tiszapalkonyára is. Vasárnap Záhony körül csatangolnak majd a széles hálózaton, ukrán kocsikkal és szélesnyomtávú magyar Szergejjel. Május elsején visszatérnek a Keletibe a Nyíregyháza–Nyírbátor–Debrecen–Tiszafüred–Karcag–Tiszatenyő–Nyársapát (tehát a deltákat használva)–Rákosrendező–Körvasút–Keleti útvonalon.

A mátyásföldi reptéren futóverseny volt a gyerekeknek, érdekes találkozás volt az ide tévedő különvonattal! Az angolok még csak most szállnak le...

A vonat szerelvényét a MÁV Nosztalgia Kft. állítja ki, a vontatást a legkülönfélébb gépekkel végzik. Dízelfronton Szergej, Nohab, Púpos, Bobó, Dácsia, osztrák 2068-as a menü; villanyból pedig Szöcske és Gigant képviseli a magyar gyártmányokat.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek