BEMUtatkozik a Coradia Continental

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.02.07. 12:00
Coradia_Continental_01

Az Alstom vasúti járműgyártó vállalat tizenegy akkumulátoros villamos motorvonat egység gyártására írt alá százmillió euró értékű szerződést. A Coradia Continental szerelvények akkumulátorral is ellátott villamos motorvonatok (BEMU - Battery Electric Multiple Unit) Németország keleti részén, Szászországban közlekednek majd. A Verkehrsverbund Mittelsachsen (VMS) közlekedési vállalat tervei szerint a szerelvények Lipcse és Chemnitz között közlekedhetnek.

Az akkumulátoros villamos motorvonat tervezett dizájnja (fotó: Alstom)

Az akkumulátoros villamos motorvonatok az Alstom alsó-szászországi gyárában, Salzgitterben épülnek. Alapjában véve nagyon hasonlóak lesznek, mint a már leszállított Coradia szerelvények, amelyeket Drezda, Riesa és Zwickau környékén lehet látni. Az Alstom ezekből egy 2014-es szerződés értelmében huszonkilencet szállított le a megrendelőnek. Az eltérés annyiban lesz, hogy a szerelvények tetején nagyteljesítményű akkumulátorok lesznek. A háromrészes Coradia Continentálok 150 ülőhelyet kínálnak, az akkumulátorok hatótávolsága pedig 120 kilométer lesz.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek