Bemutatták az új New York-i taxit

B. Cs.   ·   2012.10.04. 14:45
taxi_k

Nagyobb lábterűek, üvegtetősek és kevésbé szagosak lesznek az új New York-i taxik. A japán Nissan cég NV200-as modellje nyerte meg a New York-i tendert, a döntőbe két további gyártó jutott: az amerikai Ford és a török Karsan.

Nissan NV200 Skyline

A győztes Nissanban az ajtók oldalra siklanak, ezért nem fenyegeti a bicikliseket a rányitás. Az üvegtetők révén az utasok kényelmesen nézegethetik a felhőkarcolókat. Padlóvilágítás, olvasólámpa segíti a tájékozódást. Az ülések huzata olyan szövetből készül, amely szagelnyelő és antibakteriális hatású. A Ford Crown Victoria modellt 2013-tól lecserélő Nissanban három vendég utazhat.

A taxik színe továbbra is sárga lesz, de a jelenleginél élénkebb. A Nissan kocsik 29 ezer dollárba kerülnek. New York-ot hamarosan Tokio és London követheti. A brit főváros tenderén versenyben van az NV200 immár fekete fényezéssel.

Az általános kivitelű NV200-on végzett módosítások eredményeképpen a modell teljes mértékben megfelel a londoni taxik üzemeltetési feltételeinek. Ezek szerint alkalmasnak kell lennie a kerekes székes utasok felvételére és 7,6 méteres fordulókörön kell megfordulnia.

Kapcsolódó hírek