Bevetésen a különleges kerékpáros egység

iho/zöldút   ·   2012.07.31. 09:45

A kerékpáros rendőrök már július óta szolgálatban vannak a város frekventált helyein, tudta meg Mihalik Zsolt őrnagytól a szoljon.hu. A bicikliket egy cég ajánlotta fel a szolnoki kapitányságnak.

A rendőrség élt a lehetőséggel, és beindította a kerékpáros szolgálatot. Mielőtt valaki nyeregbe szállhatna, át kell esnie egy kétlépcsős képzésen, amely közlekedési és rendészeti ismeretekből áll. A kerekező rendőrökkel főként a belvárosban és a Tiszaligetben lehet találkozni. Itt tudják legjobban kihasználni járműveik képességeit, hiszen ezekkel olyan helyekre is képesek eljutni, ahová gépkocsival nem tudnak bemenni.

Emellett rendszeresen tartanak ellenőrző körutat a strandon is, ahol az utóbbi időben megszaporodtak a lopások. A jelenlétük már most érezteti hatását, hiszen a közelmúltban sikeresen elfogtak egy fosztogatót, aki már régóta portyázik a magára hagyott csomagok között.

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.