Biciklivel Csepelre

Kengyel Kristóf   ·   2011.09.14. 17:30

Az egyik a gerincút nyomvonala mellett halad. A másik pedig a Szabadkikötő (újabban Weiss Manfréd) út mellett a Kvassay hídtól az Ady Endre útig.

Szélesítik a töltést<br> A képre kattintva az építésről készült galériánkat tekinthetik meg

Az utóbbi út építése az elmúlt hetekben kezdődött. A Kvassay híd IX. kerületi hídfőjénél elválasztott gyalog- és kerékpárút épül ki, ami a híd keleti oldalán önálló kerékpárútként folytatódik, a közvilágítási oszlopok áthelyezésével. A déli hídfő gyalogos lépcsőjétől délre elválasztott gyalog- és kerékpárút létesül, ami fasorátültetést és töltésszélesítést igényel. A szennyvíztisztító telep becsatlakozó útját követően már önálló kerékpárút épül ki, amihez a töltés oldalán korlát is épül.

Mivel a legtöbb földmunkával a Szabadkikötő út melletti szakasz építése jár, ezért a legserényebb munka itt folyik jelenleg, egészen a Szállító utcáig. Innen a Corvin útig tartó szakasz megépítése a gerincút építőire vár.

Ezen a szakaszon bontani kell a töltést<br>(fotók: Kengyel Kristóf)

A Corvin úttól újra a Szabadkikötő út kivitelezői építik tovább az utat, ahol is az épp útban lévő autószalont egy kisebb kitérővel hátulról kerülik meg. A kerékpárút innen egyenesen az Ady Endre úti kereszteződésbe torkollik. Az új kerékpárútnak itt a végpontja, hiszen innen már tovább lehet haladni a kétkerekűt használóknak a néhány éve átadott Kossuth Lajos utcai szakaszon Csepel belseje felé. A projekt keretében két helyszínen létesül biztonságos kerékpártároló, összesen harminc férőhellyel.

Az ősszel elinduló budapesti kerékpáros fejlesztésekről augusztusban számoltunk be az IHO-n. Riportunkban Vitézy Dávidot kérdeztük a lágy közlekedési módokat előnyben részesítő fővárosi stratégiáról.

Kapcsolódó hírek