Bizottság osztja a közösségi közlekedés támogatását

MTI   ·   2012.04.05. 14:30

Az idei költségvetésben 3 milliárd 40 millió forint szerepel a vidéki helyi közösségi közlekedés támogatására, erre a pénzre pályázhatnak a települések, a rangsorolást a helyi közösségi közlekedés támogatásának felosztására javaslatot tevő bizottság végzi, a döntés a közlekedésért felelős miniszter kezében van – az erről szóló kormányhatározat és nemzeti fejlesztési miniszteri rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

A kormányhatározat tervezete héttagú bizottságot hoz létre, amelybe két főt delegál a közlekedésért felelős miniszter, 1-1 főt a helyi önkormányzatokért felelős, az államháztartásért felelős, és a környezetvédelemért felelős miniszter, míg az önkormányzati szövetségek két főt delegálnak a bizottságba.

Az önkormányzatok a rendelet mellékleteként megjelenő űrlapon pályázhatnak. Vállalniuk kell a helyi közösségi közlekedés egész évben való fenntartását, és az önrészt a működtetéshez, valamint a fejlesztéshez is.

A pályázat benyújtási határideje június 8. A bizottság a felosztást július 22-ig készíti el, a miniszter pedig augusztus 15-ig dönt. A megítélt támogatást szeptember 20-tól, havi egyenlő részletekben folyósítja a helyi önkormányzatokért felelős miniszter.

Kapcsolódó hírek