Biztbert szállít a Siemens az Óbuda–Piliscsaba szakaszra

iho/vasút   ·   2012.04.26. 13:29

Az elővárosi vasúti fejlesztés újabb kiemelkedő beruházásaként a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. eredményt hirdetett az Óbuda–Piliscsaba vonalszakasz biztosítóberendezési és távközlési munkáira kiírt kivitelezői közbeszerzésen. Az Új Széchenyi Terv forrásait felhasználva európai uniós támogatással 2014 őszéig épül ki a korszerű biztosítóberendezés a szakaszon.

A kiépülő új elektronikus biztosítóberendezés fogja vezérelni és felügyelni többek között a vonalszakasz vasútforgalmát irányító jelzőket, közúti sorompókat, váltókat. A biztosítóberendezési és távközlési tender keretében újul meg a távközlő, térfigyelő, tűzjelző, utastájékoztató rendszer is a szakaszon.

A beruházást a nyílt közbeszerzési eljáráson nyertes Siemens Óbuda Konzorcium építi meg, amelynek vezető tagjai a Siemens Zrt. és a Siemens Schweiz AG. Utóbbi jól ismert Magyarországon, hiszen a jelfogós Domino biztosítóberendéseinket gyártó svájci Integra új tulajdonosáról van szó. A szerződés összértéke nettó 8,8 milliárd forint, a beruházás várhatóan 2014 őszére készül el.

Kapcsolódó hírek