Biztonságosabbak lehetnek a vasúti átjárók

MTI   ·   2012.11.14. 18:16

Az együttműködés keretében közlekedési szakértők mérik fel az osztrák-magyar határon átnyúló vasútvonalak biztonságosságát, és tervet készítenek a létesítmények javítására, ahol szükséges - közölte az APA osztrák hírügynökség tudósítása szerint Hans Niessl burgenlandi tartományi kormányfő egy sajtótájékoztató keretében.

A programnak tájékoztató és felvilágosító része is van. Herbert Mayr, a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasúttársaság (GYSEV) képviselője rámutatott, hogy Magyarországon villogó fehér ellenőrző jelzés mutatja az autósoknak, hogy szabad az átkelés, és hogy működik a jelzőberendezés. Ausztriában ezzel szemben a szabad áthaladást nem fehér fény jelzi, hanem a vörös jelzőfény hiánya.

Az idei év tapasztalatai alapján Burgenlandban különösen az oszlopi (Oslip) átkelő számít veszélyesnek, itt többször is karambolozott már személygépkocsi és vasúti szerelvény.

A program európai uniós támogatással zajlik, összköltsége 480 ezer euró. A finanszírozásban részt vesz Burgenland tartomány és a magyar Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.