BKK: a központnál senki nem kapott prémiumot

MTI   ·   2012.02.10. 13:36

A Budapesti Közlekedési Központnál (BKK) senki nem kapott prémiumot, így azok sem, akiknek a főváros bérpolitikai szabályai szerint járt volna – mondta Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója pénteken.

A vezérigazgató közölte továbbá, hogy a kifizetéseket ő maga függesztette fel határozatlan időre a BKV anyagi helyzete miatt. Hozzátette: korábban a BKV-nál is a BKK-hoz hasonlóan felfüggesztették a prémiumok kifizetését, ha valóban ennek ellenére kifizetés történt, arról a cég vezetői sem Tarlós István főpolgármestert és a város vezetését, sem a BKK-t nem tájékoztatták.

Ha a prémiumokat kifizették – mondta Vitézy Dávid – azt jelen helyzetben nem tartja erkölcsileg helyesnek, még ha munkajogilag magyarázható is. A BKK vezetője közölte azt is, hogy Tarlós István főpolgármester vizsgálatot rendelt el a BKV-s prémiumok kifizetésével kapcsolatban, amelynek jövő hét elejére lesz eredménye, és – mint hozzátette – ennek alapján akár személyi változások is lehetnek a BKV vezetésében.

Kapcsolódó hírek

Vasút Repülés Hajózás Nagyvasút Légiközlekedés Belvíz

Brüsszel döntött: 2040-ig el kell készülnie a Budapest–Bukarest NSV-nek

iho.hu   ·   2024.06.17. 11:45

Jóváhagyták a TEN-T transzeurópai közlekedési hálózat fejlesztésére vonatkozó új uniós rendeletet, benne a magyar és a román főváros közötti nagy sebességű vasút megépítésére vonatkozó passzust. A döntés végleges, a hálózatot három lépésben fejlesztik tökélyre, a végső határidő 2050.