BKV: Bolla Tibor nem gyanúsított

MTI   ·   2012.01.23. 15:21

A BKV közlése szerint egyetlen jelenlegi vezetőjük vagy dolgozójuk sem érintett a Hagyó-ügyben, így Bolla Tibor, a cég gazdasági vezérigazgató-helyettese sem.

A társaság gazdasági vezetőjének neve is felmerült korábban Horváth Éva, Hagyó Miklós volt szóvivőjének foglalkoztatásával kapcsolatban. A BKV akkor azt közölte, hogy nem Bolla Tibor a felelős Horváth Éva foglalkoztatásáért, hanem egy főosztályvezető, akit már elbocsátottak.

A BKV hétfői tájékoztatása szerint Bolla Tibor a vádiratban nem érintett, nem gyanúsítottja az ügynek és semmilyen más, a BKV-val összefüggő nyomozásnak sem. Hozzátették, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség által a Hagyó-ügyben benyújtott vádiratban egyetlen jelenlegi BKV-s vezető és egyetlen jelenlegi BKV-s dolgozó sem érintett, így bűncselekmény elkövetésével sem gyanúsítanak senkit.

A Központi Nyomozó Főügyészség január 11-én emelt vádat Hagyó Miklós és 14 társa ellen folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt.

Horváth Éva a korábbi gyanú szerint úgy dolgozott a BKV-nál, hogy jelenléti ívét a cégnél Zelenák Tibor, a BKV volt kommunikációs főosztályvezetője írta alá, ő maga nem járt az Akácfa utcában. Munkaszerződését Regőczi Miklós, a cég volt vezérigazgató-helyettese szignálta.

Kapcsolódó hírek