Bontóba való román kamion az M70-esen

MTI   ·   2012.04.05. 09:10

Bontóba való román kamion haladt végig az országon, csak a szerencsén múlott, hogy a jármű nem okozott balesetet – írta csütörtöki számában a Zalai Hírlap.

Az Aradról Olaszországba tartó, tűzifát szállító román felségjelű kamiont kedden az M70-es autóúton, Csörnyeföld határában szűrték ki a forgalomból a Zala Megyei Kormányhivatal közlekedési felügyelőségének ellenőrei. A kamion vizsgálatánál felmerült a gyanú, hogy a jármű menetíró készülékét, tachográfját manipulálták, ezért rövid próbautat tettek – nyilatkozta a napilapnak Tóth András, a felügyelőség vezetője.

A tüzetes vizsgálat során az is kiderült, hogy a pótkocsi alváza több helyen törött volt, a légrugó elszakadása miatt az egyik tengely rugózása nem működött, az alváz ráült a futóműre, valamint több féktárcsa is repedt volt. A vontatón kettő, a pótkocsin hat gumiabroncsot találtak használhatatlan állapotban, egy részük kopott volt, de akadt olyan is, amelyiknek az oldala 30 centi hosszan felhasadt.

A járművet végül autómentővel szállították Lentibe. A hatóság bevonta a kamion okmányait, és csak javítás után indulhat útnak. A műszaki hibák és a menetíró készülék manipulációja miatt a sofőr csaknem egymillió forintos bírságra számíthat.

Kapcsolódó hírek