Borsos Attila lesz a MÁV fejlesztési igazgatója

iho/vasút   ·   2012.01.31. 14:20

A Magyar Közlekedés úgy értesült, hogy Borsos Attila február 1-jétől a MÁV fejlesztési igazgatójaként folytatja pályafutását. A szakember november végén távozott a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. éléről.

Borsos Attila<br/>(fotó: Andrassew Dávid)

Az iho/vasút információi szerint az új vezető égisze alatt kínánják megvalósítani azokat az elképzeléseket, amelyek célja a jelenleginél nagyobb fejlesztési szervezet létrehozása. Most Tömpe István igazgató vezetésével egy viszanylag kis létszámú (tíz fő alatti) fejlesztési főosztály működik. Tömpéék azt tervezték, hogy ebből egy fejlesztési, tervezési és beruházási igazgatóság jön létre, amelyben negyvenen-ötvenen tevékenykednek majd a főosztály, a MÁV Tervezési Iroda (MÁVTI) és a beruházási iroda integrálásával.

Feltétlenül szükség van ugyanis arra, hogy a vasútnál is foglalkozzanak a fejlesztésekkel, de ezt a kompetenciát lényegében elvesztette a MÁV, amikor 2007-ben az EU-s projekteket a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.-hez telepítették.

Úgy tudjuk, Borsos vezetésével most egy ehhez hasonló szervezet épül majd föl, de formálisan függetlenül a most létező Tömpe-főosztálytól, amely néhány hét múlva megszűnik.

Tömpe István<br />(fotó: Tevan Imre)

Kapcsolódó hírek