Bővítette győri termékportfólióját az Audi

MTI   ·   2018.08.03. 11:17

Növelte motorgyártása termékkínálatát a győri székhelyű Audi Hungaria Zrt. Az új modellel kilenc motorcsalád, hat Otto-motor és három dízelmotor, valamint elektromos motor készül Győrben a Volkswagen Konszern harminckét telephelye számára.

Achim Heinfling, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnöke nyilatkozata alapján a mild-hibrid technológia alkalmazása során az indítógenerátornak, valamint a lítiumion-akkumulátornak köszönhetően jelentősen csökken az autók károsanyag-kibocsátása. A technológia eredményeként például fékezésnél visszanyerhető az energia, amit a lítiumion-akkumulátor tárol. A gyártáshoz hatezer négyzetméteren egy új gyártósort helyeztek üzembe, ahol műszakonként ötszáz motort készítenek mintegy százan. A termelést egy automatizált logisztikai rendszer látja el alkatrészekkel: huszonkét automata szállítóberendezés közlekedik mintegy száz előre beprogramozott útvonalon, és műszakonként több mint száz kilométert tesznek meg. A dízeltechnológia és az alternatív meghajtások fejlesztésével biztosítható a hosszú távú növekedés.

Az elektromotorok gyártása idén július 24-én indult, a napi kapacitás mintegy négyszáz motornyi, de ez folyamatosan növelhető. A vállalat továbbra is gyártja a hagyományos négyhengeres dízelmotort, amelyből tavaly 404 ezer 796 darab készült Győrben. Tavaly az Audi 1 millió 965 ezer 165 motort gyártott, ami 1,9 százalékkal haladta meg a 2016. évit. A vállalat tavaly 105 ezer 491 járművet gyártott, ami 16,5 százalékkal kevesebb 2016. évinél. Az Audi Hungaria Zrt. az előző évben egy százalékkal, 7 milliárd 136 millió euróra (2220 milliárd forint) növelte árbevételét.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek