Bővíti veszprémi gyárát a Continental

MTI   ·   2011.10.27. 13:14

Az autóalkatrész-gyártással foglalkozó cég a projekthez uniós pályázaton 889 millió forintot nyert. A fejlesztésnek köszönhetően bővül a gyártóterület és az irodarész, illetve tizenkét új gyártósort telepítenek – mondta Kai-Uwe Walther ügyvezető igazgató az alapkőletételi ünnepségen. Hozzátette: a vállalat a bővítéssel kétszázhúsz új munkahelyet teremt. Mérföldkőnek nevezte a gyár bővítését, amely a cég tizennyolc éves történetében új fejezetet nyit. A Continental tervei szerint a beruházással hetvenöt százalékos növekedést érnek el a termelésben, amelynek eredményeképpen a legyártott alkatrészek száma 2013-ra 40 millióra nő.

Pápai Tamás, a cég korábbi ügyvezetője azt mondta: 2011-ben a gazdasági nehézségek ellenére elkezdődhet az építkezés Veszprémben, az új gyárépületet várhatóan egy év múlva adják át. Némedi Lajos (Fidesz–KDNP), Veszprém alpolgármestere beszédében kiemelte, hogy a Continental mindig megbízható partnere volt a beszállítóknak és a megyeszékhelynek.

A gyár alapkőletételén elhangzott, hogy két különböző uniós pályázatnak köszönhetően a Continental új termékeket gyárt majd Veszprémben, amellyel a Pannon Egyetemen végzett fejlesztőmérnököknek is munkalehetőséget teremtenek. A veszprémi kutató-fejlesztő központban jelenleg kétszázhatvan fejlesztőmérnök dolgozik az elektronikus vezérlésű fékrendszerek kifejlesztésén, az új projekt a következő három év során további ötvennyolc fejlesztőmérnök foglalkoztatását teszi lehetővé. A cég Magyarországon hat vállalatában több mint hatezer főt foglalkoztat, a cégcsoport 2010-es évi huszonhat milliárd eurós árbevételével a világ vezető autóipari beszállítói közé tartozik. A jelenleg ezeregyszázhetven embert foglalkoztató veszprémi cég tavalyi árbevétele meghaladta a hatvanmilliárd forintot.

Kapcsolódó hírek

Közút Infrastruktúra

Újra van győztese az észak-erdélyi autópálya építésének, talán most már elkészül a hiányzó tizenhat kilométer Aranyosgyéresnél

MTI/iho   ·   2022.08.09. 17:20

Az osztrák Strabag és a német Geiger romániai leányvállalatainak a konzorciumát hirdette ki győztesnek a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság az észak-erdélyi A3-as autópálya Kolozsvár és Marosvásárhely közötti hiányzó szakaszának a megépítésére kiírt pályázaton.