Bővülhet a hódmezővásárhelyi ipari park

MTI/iho   ·   2018.01.10. 12:43

A térség országgyűlési képviselője, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán a helyszínen megtartott sajtótájékoztatón elmondta: a parkban működő vállalkozásoknak növekszik a megrendelés-állományuk, ezért több cég is új termelési egységet kíván létrehozni. A politikus tájékoztatása szerint Hódmezővásárhelyen a rendszerváltás óta nem volt ennyi munkahely. A közfoglalkoztatásban dolgozók létszáma folyamatosan csökken, a helyi cégek mintegy 2300 munkahelyet hoztak létre. A következő évtizedben a szakképzett munkaerő biztosítása lesz a legfontosabb feladat. A kormány ezért a következő években Hódmezővásárhelyen és a többi megyei jogú városban a szakképzésbe kíván a legtöbbet invesztálni.

Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP), a város alpolgármestere arról beszélt, hogy Hódmezővásárhely gazdasága lendületesen fejlődik. 2014 óta a városban működő 264 vállalkozás mintegy huszonnégymilliárd forint értékben nyert pályázatot, az így megvalósuló fejlesztések értéke meghaladja az ötvenhétmilliárd forintot. Az önkormányzat számára kiemelt cél, hogy a város vonzó befektetési helyszín legyen, ennek egyik fontos eszköze az ipari park, ahol száztizenhét vállalkozás működik, több mint 3500 embernek adva munkát. A cégek évente 1,1 milliárd forint helyi adót fizetnek be és támogatják ezzel a település működését. Az ipari parkot támogató egyik legfontosabb fejlesztés a várost keletről elkerülő út építése. A 47-es út északi csomópontját az ipari parkkal összekötő út kivitelezése az idén elindul. A Területi operatív program (Top) forrásaiból az önkormányzat új utakat épít az ipari parkban, közvilágítást és szélessávú internethálózatot alakít ki. Az önkormányzat kiemelten támogatja a helyi szakképzőintézmények fejlesztését. A Modern városok programban két iskola és egy kollégium teljes felújítása kezdődik el ebben az évben, két intézmény rekonstrukciója önkormányzati forrásból pedig már korábban megtörtént.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek