Brazil óriásrendelés: 60 MAX a GOL-nak

iho/repülés   ·   2012.10.02. 10:39
GOL_MAX1_cim

Hatvan Boeing 737-est rendelt a brazil low-cost légitársaság, méghozzá a jelenlegi keskenytörzsű továbbfejlesztett, újrahajtóművezett változatából.

A MAX-okat az amerikai gyártó a megállapoddás szerint 2018-tól szállítja majd a légitársaságnak, ezzel a GOL lesz a megújult Boeing-keskenytörzsű dél-amerikai kibocsátó légitársasága.

A jelenlegi százgépes flotta egyik 737-ese felszállás közben

A GOL vezérigazgatója a szerződés aláírásakor elsősorban a típus kíváló gazdaságossági mutatóit dícsérte. Ugyanakkor egy érdekes részlet is napvilágot látott, ami magyarázhatja a brazilok érdeklődését a gép iránt: a Boeing vállalta, hogy amint az NG-változatok esetében, úgy a MAX számára is kidolgozza azokat a változtatásokat, módosításokat, amelyek révéna  gép rövidebb pályákról is biztonságosan üzemeltethető.

A brazil low-cost cég jelenleg száz 737-essel, 700-asokkal és 800-asokkal  dolgozik, sőt, a Flightglobal adatbázisa szerint a GOL vásárlási listáján 92 jelenleg gyártás alatt lévő 737-800-as szerepel. A jelentésekből pedig egyértelműen kiderül, , hogy a most aláírt MAX-megrendelés nem a korábbi 800-as csomag átalakítása, hanem azon felüli gépbeszerzés.

Ilyen lesz a GOL MAX-737-ese, valamikor 2018-ban

Kapcsolódó hírek