Budapest több pontján változik a menetrend a hétvégén

MTI/iho   ·   2018.05.11. 19:05

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint szombaton és vasárnap a XII. kerületi Alkotás utca és Csörsz utca csomópontjában forgalomkorlátozással járó gázvezeték-építési munkát végeznek. Emiatt napközben mindkét irányban csak két forgalmi sáv, éjszaka pedig egy forgalmi sáv lesz járható. A munkálatok ideje alatt a centrum felé haladóknak tilos lesz az Alkotás utcából a Csörsz utca felé balra kanyarodni, a Csörsz utcába a Győri úton keresztül lehet majd eljutni. Az Alkotás utcában a sávlezárással járó forgalomkorlátozások várhatóan május 31-éig lesznek érvényben.

Vasárnap futóverseny és az Élet menete miatt kell forgalomkorlátozásra és a közösségi közlekedés menetrendjének változására készülni. Délelőtt 10 óra és 12 óra között a Margit híd szélső forgalmi sávjának, illetve a pesti rakpartok Lánchíd és Margit híd közötti szakaszának lezárásával rendezik meg a 14 év 14 km futóversenyt. Emiatt délelőtt a 15-ös és 115-ös busz a Boráros tér felé a Nádor utca helyett a Bajcsy-Zsilinszky úton halad, a 19-es villamos csak a Kelenföld vasútállomás és a Batthyány tér között közlekedik, a 41-es villamos pedig a Krisztina körút-Margit híd útvonalon szállít utasokat. A 9-es busz nem áll meg a Margit híd budai hídfőjében, a 26-os rövidített, a 226-os pedig terelt útvonalon szállít utasokat.

Az Élet menete vasárnap délután a Március 15. térSzabad sajtó útErzsébet hídDöbrentei térBudai alsó rakpart útvonalon halad, emiatt a 5-ös busz és a 19-es villamos megosztva, két szakaszon közlekedik, az Erzsébet hídon át közlekedő buszok (7, 8E, 110, 112, 133E) a Szabadság hídKiskörút útvonalon halad, a 178-as pedig a Naphegy térről csak a Déli pályaudvarig szállít utasokat.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.