BudapestGO: még könnyebb utazás közben tervezni

iho   ·   2023.05.26. 15:55
03_budapestgo2023

Rendszeresen frissíti és finomhangolja BudapestGO alkalmazását a Budapesti Közlekedési Központ. Az optimalizált kényelmi funkciók tovább növelik a felhasználói élményt: két ikon megújítása mellett egyszerűbb lett a jegyhasználat, és gyorsabban elérhető a járműről tervezés funkció.

Egyszerűbb digitálisjegy-bemutatás

A közlekedésszervező célja az volt, hogy egyértelműbbé tegye és gyorsítsa a jegy- és bérletfelmutatás folyamatát: mostantól a korábbinál kifejezőbb, új ikon segíti a felhasználókat ebben. A jegyérvényesítés és -bemutatás rendkívül gyakran használt funkció, az elmúlt harminc napban csaknem 625 ezerszer vették igénybe a BKK ügyfelei. A digitális vonaljegyet minden felszálláskor érvényesíteni kell a járművek ajtaja mellett található kódmatricák beolvasásával, valamint a metróbejáratnál. A napijegyeket és a bérleteket az első ajtós felszállási rend szerint közlekedő járatokon, illetve ellenőrzés esetén szükséges felmutatni.

(illusztrációk: BKK)

Tovább javult a járműről tervezés

A frissítésnek köszönhetően a BKK ügyfelei már az útvonaltervezés elején jelezhetik, hogy épp egy járaton utazva terveznek. Ez azért hasznos, mert az alkalmazás így adja a legpontosabb információt az érkezési időpontról. Megújult a funkció ikonja, hogy a BKK járatain utazók könnyebben megtalálják ezt az egyedi lehetőséget, amelynek köszönhetően valós, percre pontos adatot kapnak az érkezésükről, mert az útiterv megadásakor az alkalmazás figyelembe veszi, hogy az utas már a járművön tartózkodik. Tehát például nem irányít el gyalog a következő megállóig, vagy nem akar felszállítani a következő járatra.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City Mobilitás

Elindult a FAIRTIQ mobiljegy rendszer Csehországban

Ekés András   ·   2024.06.20. 08:50

A csehországi Zlín autóbusz-állomására sorra érkeznek a helyközi buszok, oldalukon hirdetik a legegyszerűbb közösségi közlekedési utazás lehetőségét, a FAIRTIQ alkalmazást. A svájci mobil jegyrendszer app első, kelet-közép-európai, élesben működő projektje a napokban startolt el a közel hatszázezres régióban (Zlíni kerület, azaz csehül: Zlínský kraj), ahol immár akadálytalanul használható a minden hardvert és infrastruktúrát nélkülöző mobilalkalmazás.