Buszbaleset Spanyolországban: magyar egyetemista is megsérült

MTI/iho   ·   2016.03.20. 15:54
esp_buszbaleset0

Pontosított a külügy: a buszbalesetben egy 24 éves magyar fiú sérült meg, mindkét keze eltört. A barcelonai magyar főkonzulátus munkatársa telefonon beszélt vele, és az egyetemista elmondta, hogy a kórházban megkapja a szükséges ellátást, a családja pedig hamarosan kiutazik hozzá, így egyelőre nem kért segítséget. Azt is elmondta, hogy ő volt az egyedüli magyar a buszon.

 

Korábban írtuk:

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője az M1 aktuális csatornának elmondta: a katalán polgári védelem arról tájékoztatta a barcelonai magyar főkonzulátust, hogy a kórházak jelentése szerint három magyar könnyű sérültje van a balesetnek. Egy 20 éves lányról, valamint egy 23 és egy 24 éves fiúról tudnak, egyelőre csak keresztneveket kaptak, vezetékneveket még nem, mindent megtesznek azért, hogy ezeket is mielőbb megtudják – hangsúlyozta.

A képre kattintva galéria nyílik (fotók: Daily Mail)

Hozzátette: a három könnyű sérültet különböző kórházakban kezelik. A szóvivő szerint a barcelonai főkonzulátusnál érdeklődhetnek a hozzátartozók. A külképviselet ügyeleti száma 0034 629 745 593.

Menczer Tamás azt is elmondta, hogy a legutóbbi információk szerint a balesetben tizenhárman meghaltak és huszonnyolcan megsérültek, nyolc ember sérülése súlyos, négyé pedig nagyon súlyos.

Az egyetemistákat szállító autóbusz Valenciából Barcelonába tartott, a barcelonai egyetemeken Erasmus-program keretében tanuló, különféle nemzetiségű hallgatók utaztak rajta. A diákok a hagyományos tűzijátékünnepen, a Fallason vettek részt Valenciában, és visszafelé tartottak Barcelonába az AP7-es autópályán, amikor reggel hat óra körül, nagyjából az út felénél, a Tarragona tartománybeli Freginals közelében a jármű balesetet szenvedett.

Valószínűleg a sofőr hibája okozta a balesetet. Mint a katalán belügyminiszter bejelentette, a busz jobb felé lesodródott a sávjából,  nekiment a korlátnak, majd a buszvezető olyan erővel rántotta vissza a kormányt, hogy a jármű áttörte az elválasztó korlátot is és nekirohant egy szembejövő autónak.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső, idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek