Buszbaleset: újabb sérültek jönnek, vita a sofőrről

MTI   ·   2011.11.10. 12:16

A Best Reisen utazási iroda szerint az Egyiptomban balesetet szenvedett autóbusz sofőrje rendelkezett a szükséges vezetői engedéllyel, a jármű pedig kifogástalan műszaki állapotban volt. Az utazási iroda ezt arra reagálva közölte, hogy egyiptomi sajtóértesülések szerint turistabuszra nem volt jogosítványa a sofőrnek.

A Best Reisen közleményében azt írta: az autóbusz kifogástalan műszaki állapotban volt, minden engedéllyel rendelkezett, illetve az autóbuszt vezető sofőrnek megvolt a szükséges vezetői engedélye. Úgy fogalmaztak: a baleset körülményeit a hivatalos vizsgálat fogja tisztázni, addig minden egyéb, az autóbusz műszaki állapotával és a sofőrrel kapcsolatos hír találgatásnak minősül.

A távirati iroda tudósítója szerdán arról számolt be, hogy helyi lapok információi szerint az őrizetbe vett férfit nem is regisztrálták sofőrként az illetékes minisztériumban, ezért a szállítást szervező irodát, az Eastmar Travelt elmarasztalják. A buszon olyan készülék sem volt, amely a sebességhatár túllépésére figyelmeztette volna a vezetőt, holott ez is kötelező. A turisztikai miniszter azt nyilatkozta, hogy a legmagasabb büntetés kiszabását szorgalmazza a vétkes sofőrrel szemben, ami hét év elzárást jelenthet - hangzott el a hírműsorban.

Közben újabb kilenc sérült tér haza Egyiptomból, miután csütörtök délelőtt felszállt Hurghadából az őket Magyarországra szállító repülőgép. Ezzel a géppel tér haza Budapestre az Országos Mentőszolgálat műveleti igazgatója is. Kairóban még egy súlyos sérült és kísérője tartózkodik, gépük előreláthatóan csütörtök délután indul Kairóból, és este érkezik Budapestre - olvasható a Miniszterelnökség közleményében.

Egyébként valamennyi eddig hátra maradt személyi ingóságot az utazási iroda charter gépével szerdán hazaszállítottak, és a csomagok kiosztását is az utazási iroda szervezi meg. A 11 holttest hazaszállítása folyamatban van, a Miniszterelnökség erről az AN-26-osok magyarországi landolása után ad tájékoztatást.

Mint ismert, a vasárnapi hurghadai balesetben 11 magyar turista vesztette életét és további 29 megsérült.

Kapcsolódó hírek